Standartas ISO 22301:2019

Saugumas ir atsparumas. Veiklos tęstinumo vadybos sistemos sertifikavimas pagal ISO 22301:2019 standartą

Naujai išleistas tarptautinis verslo tęstinumo valdymo standartas ISO 22301. Pakeičia  LST EN ISO 22301:2014. Organizacijos, sertifikuotos pagal ISO 22301: 2014, gali atnaujinti savo esamą veiklos tęstinumo valdymo sistemą pagal ISO 22301: 2019.

Kas yra ISO 22301?

Šis tarptautinis standartas nustato veiksmingos veiklos tęstinumo valdymo sistemos sukūrimo ir valdymo reikalavimus.

ISO 22301 verslo tęstinumo valdymo sistema, procesai, procedūros, sprendimai ir veikla siekiant užtikrinti, kad organizacijos galimybė tiekti produktus ar paslaugas išliktų iš anksto nustatytu priimtinu lygiu po įvykio, kuris gali sukelti verslo sutrikdymą Kitaip tariant, tai padeda iniciatyviems ir reaktyviems planams, siekiant padėti organizacijoms išvengti krizių ir nelaimių, kad susidarius tokioms situacijoms jos galėtų greitai grįžti į situaciją.

ISO 22301 yra valdymo sistema, leidžianti organizacijoms nustatyti būtinus metodus, užtikrinančius verslo tęstinumą, sudaryti planus, įgyvendinti, įgyvendinti, eksploatuoti, stebėti, tirti, prižiūrėti, saugoti, ruošti riziką švelninti, nustatyti strategiją, kaip išvengti niokojančių įvykių. ISO 22301 standartas užtikrina, kad laikysitės rimtos pozicijos tiek savo organizacijoje, tiek klientuose, taip pat atitiksite savo lūkesčius ir esate visiškai pasirengę bet kokioms galimoms neigiamoms situacijoms.
ISO 22301 verslo tęstinumo valdymo sistema organizacijai duos didelę naudą : užtikrins, kad įmonė tęstų savo veiklą be trikdžių, padės suprasti grėsmes, su kuriomis gali susidurti jūsų verslas, padės nustatyti valdymo sistemos poreikius, apsaugančius verslą nuo vykstančių trikdžių, padės sumažinti šių pokyčių tikimybę ir užtikrinti, kad jūsų įmonė po pokyčių grįš į pradinę būklę. Standartą įsidiegusi įmonė žinos, ką daryti nepalankių įvykių atveju.

Visuose sektoriuose veikiančios organizacijos gali nustatyti ISO 22301 standartus, nepaisant to, ar jie yra dideli, ar maži. Kiekviena organizacija gali įdiegti šią sistemą, nepriklausomai nuo operacijų apimties ar jų samdomų darbuotojų skaičiaus. Net labai didelės organizacijos gali įdiegti šią sistemą tam tikram savo organizacijos vienetui. Šios sistemos dėka sudaromi ir įgyvendinami reikiami planai, užtikrinantys atlikto darbo tęstinumą, taigi organizacijos yra pasirengusios imtis veiksmų pertraukimo atveju. Tokiu būdu sušvelninamas trikdžių poveikis, pertraukimo metu išlaikomos kritinės funkcijos ir organizacija įgyja reputaciją prieš konkurentus. Įgyti įvaizdį šiandienos sunkiose varžybose yra rimta padėtis. Didėja organizacijų prekės ženklo vertės ir sukuriamas pasitikėjimas klientais.

ISO 22301 sertifikavimo privalumai:

  • Identifikuoja ir efektyvina organizacijos procesus;
  • Gali apsaugoti jūsų verslą nuo reputacijos praradimo;
  • Gali užtikrinanti sklandžią įmonės veiklą vietinės ar tarptautinės katastrofos atveju;
  • Gali apsaugoti jūsų verslą nuo finansinių nuostolių;
  • Užtikrina, kad organizacija būtą pasirengusi, kai įvyktų įvykis, nutraukiantis organizacijos veiklą ir kt.

ISO 22301 sertifikavimas

ISO 22301 sertifikavimas yra trečiosios šalies auditas, kurį atlieka sertifikavimo įstaiga. Ji patikrina, ar organizacija atitinka ISO 22301 reikalavimus,  ir esant atitikčiai,  išduoda ISO 22301 sertifikatą. Sertifikatas reguliariai prižiūrimas atliekant kasmetinius priežiūros auditus. Praėjus trijų metų laikotarpiui – atliekamas pakartotinis sertifikavimas.

 

Sekite mus

Informacija

Energijos vartojimo auditas

EVA

Papildomas energijos vartojimo audtas DEVA

Palaikymas

Vykdomi vadybos naujovių  mokymai, atsakome į klausimus apie sertifikavimą

 

Sertifikuoti klientai

Pateikiamas sertifikuotų klientų sąrašas www.gcerti.com

Kontaktai

GCERT BALTIC UAB
Įmonės kodas:  303499440
Adresas:  Kauno g. 16, Vilnius